Ga naar hoofdinhoud

Een aandoeninng die vooral veel voorkomt bij patiënten van middelbare tot oudere leeftijd, en waarvoor u bij ons terecht kunt, is COPD. COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte), en is een longziekte waarbij de longen zijn beschadigd. Het omvat zowel chronische bronchitis als longemfyseem. Door de aandoening is ademen vaak moeilijker, en kunnen normale dingen zoals traplopen, wandelen of boodschappen doen lastig tot zelfs onmogelijk worden.

Fysiotherapeutische behandeling is de belangrijkste therapie bij COPD. Met geprotocolleerde fysiotherapie wordt gericht gewerkt aan de conditie. Hiernaast wordt aandacht besteed aan het stoppen met roken en indien nodig aanpassing van voeding in samenwerking met de diëtist. Hiermee kunnen longaanvallen worden voorkomen of uitgesteld zodat de longen niet verder achteruitgaan. Dat blijkt uit promotieonderzoek van klinisch epidemioloog, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut Emmylou Beekman van het Maastricht UMC+ (bron: www.longfonds.nl).

De fysiotherapeuten van FysioFit Sprundel hebben de KNGF-cursussen “Beweegprogramma COPD” afgerond, waardoor de hoogste kwaliteit van behandeling van deze aandoening is gewaarborgd.

Michaël & Menno zijn onze specialisten, en helpen u graag!