Skip to content

Achillespeesklachten, shin splints (MTSS), knieklachten (de runner’s knee) of hamstringklachten.

Hardlopen is booming! En dit is een mooie ontwikkeling: het heeft namelijk veel aangetoonde gezondheidsbevorderende effecten. Maar het is helaas ook een activiteit waar regelmatig klachten, de zogenaamde “hardloopblessures”, bij voorkomen. Denk hierbij onder meer aan achillespeesklachten, shin splints (MTSS), knieklachten (de runner’s knee) of hamstringklachten.

Oorzaken van hardloopblessures & analyse

Gelukkig blijkt ook uit onderzoek dat het mogelijk is om met veel verschillende looptechnieken blessurevrij te kunnen sporten. Dé ideale houding of techniek, vaak blijkt dat die helemaal niet bestaat. Veel hardloopblessures ontstaan bijvoorbeeld eerder door een te snelle verandering van de omvang of intensiteit van trainingen, door spierzwakte of door een verminderde lenigheid.

Soms is er echter wel een relatie te vinden tussen klachten bij hardlopen, en iemands houding of manier van bewegen. Om die relatie te kunnen ontdekken, is het cruciaal dat een behandelaar verder kijkt dan alleen het onderzoek op de behandelbank. Daarom kiezen we bij FysioFit Sprundel bij de analyse van hardloopblessures vaak voor het uitvoeren van een hardloopanalyse met videocamera, en analyseren deze vervolgens met gespecialiseerde videoanalysesoftware.

Hardloopklachten & hardloopblessures specialist in Sprundel

Bij FysioFit Sprundel is inmiddels een rijke ervaring aanwezig met de behandeling van hardloopblessures, van behandeling van tal van elite hardlopers uit Nederland en Kenia, tot de behandeling van de “jogger” die gewoon graag z’n rondje pijnvrij wil kunnen hardlopen. Wij geloven dat ieder mens uniek is, en ongeacht zijn beweegniveau de optimale behandeling verdient! Blijf niet lopen met hardloopblessures. Onze specialisten behandelen uw klachten op een veilige en effectieve manier.

Meer informatie over hardloopblessures?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u nog specifieke vragen over uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0165 – 385604, mail ons op info@fysiofitsprundel.nl of gebruik ons contactformulier! Wij helpen u graag!