Skip to content

Nekklachten zijn na schouder- en rugklachten de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat.

Oorzaken en symptomen van nekklachten, nekpijn en hoofdpijn

Nekklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Een verkeerde houding of beweging
  • Spanning en stress
  • Een (verkeers-)ongeval
  • Een plotse of terugkerende verandering van belasting
  • De nekspieren kunnen plotseling verkrampen door een ongewone beweging, verdraaiing of door een ongewone slaaphouding
Fysiotherapeut beweegt het hoofd van een patient met nekklachten

Deze oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de gewrichten niet meer goed bewegen en spieren verkrampen, waardoor de pijn ontstaat.

Nekpijn voelt vaak als een zeurende pijn en u voelt het vaak aan één of beide kanten van de nek. Soms kunt u uw nek minder goed bewegen, denk hierbij aan omkijken in de auto of op de fiets.

Daarnaast zijn er andere klachten die u vanuit de nek kunt ervaren:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Uitstralende pijn naar de armen
  • Tintelingen in de hand of vingers
  • Oorsuizen of concentratiestoornissen

Behandeling

Onze behandelaars zullen eerst vragen stellen over uw klacht en u daarna uitgebreid onderzoeken. Afhankelijk van uw klacht kunnen wij diverse technieken inzetten om de beweging van uw nek te verbeteren. Ook krijgt u oefeningen en adviezen mee naar huis om de houding te verbeteren of de spieren te versterken, mocht dit nodig zijn.

Oefeningen om nekklachten te voorkomen

Om de spieren sterk en soepel te houden, kan het zinvol zijn om oefeningen te doen. Bijvoorbeeld net voor het slapen gaan of nadat u s’ochtends bent opgestaan. Zit u vaak langdurig door reizen of werken? Dan raden wij het aan om hierna nekoefeningen te doen. Bovendien verlichten deze oefeningen de pijn als u last heeft van uw nek.

Specialist in Sprundel

Voor nekklachten en nekpijn kunt u terecht bij de specialisten van FysioFit Sprundel. Wij geloven dat ieder mens uniek is en daarom iedere klacht ook een specifieke aanpak vereist. Blijf niet lopen met nekpijn en laat onze specialisten uw klachten op een veilige en effectieve manier behandelen.

Meer informatie over nekklachten?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? En heeft u nog specifieke vragen over uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0165 – 385604, mail ons op info@fysiofitsprundel.nl of gebruik ons contactformulier! Wij helpen u graag!

Benieuwd naar ervaringen van anderen?
Zie waarderingen