Ga naar hoofdinhoud

Knieklachten komen veel voor, zowel bij sporters als bij niet-sporters. Het gewricht is de schakel tussen het bovenbeen en het onderbeen, waardoor zowel stabiliteit als mobiliteit een hele belangrijke rol spelen.

Er kan sprake zijn van acute knieklachten, zoals bandletsel, meniscusletsel of een fractuur, maar er komen ook regelmatig overbelastingsblessures voor, zoals de runner’s knee (tractuspees), jumper’s knee (kniepees) of het patellofemoraal pijnsyndroom (pijn aan of in relatie tot de knieschijf).

Als knieklachten het gevolg zijn van ernstige slijtage bestaat er de mogelijkheid de knie door een knieprothese te vervangen. Echter, zowel fysiotherapie als manuele therapie zijn bewezen effectief gebleken als behandeling van knieartrose. De beschadiging van het kraakbeen is niet meer terug te draaien, maar klachten kunnen wel worden gereduceerd of zelfs volledig verdwijnen. Dit gebeurt door het verhogen van de mobiliteit en spierkracht rondom het kniegewricht, en het doseren i.c.m. het hierna geleidelijk aan verhogen van belastingen middels leefstijladviezen.

Doordat verschillende onderzoeken bovenstaande bevestigen, wordt fysiotherapie voor heup- en knieartrose per 2018 weer vergoed vanuit de basisverzekering! Ook zonder aanvullende verzekering komt u hiervoor dus in aanmerking voor vergoeding.

Blijf niet lopen met knieklachten. Onze specialisten behandelen uw klachten op een veilige en effectieve manier.