skip to Main Content

Een aandoeninng die vooral veel voorkomt bij patiënten van middelbare tot oudere leeftijd, en waarvoor u bij ons terecht kunt, is de ziekte van Parkinson. Het is een aandoening van de hersenen, waarvan de oorzaak nog niet is gevonden. Bekend is wel dat klachten bij de ziekte van Parkinson samenhangen met een tekort aan de chemische stof “dopamine” in de hersenen. Dit tekort ontstaat door het afsterven van cellen welke dopamine produceren in een bepaald gebied van de hersenen: de zwarte kernen (substantia nigra).

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen problemen ontstaan met dagelijkse activiteiten zoals wandelen, aankleden, eten of communiceren. Naast medicatie, kan fysiotherapie een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven bij patiënten met de ziekte van Parkinson.

Zorgverleners die aangesloten zijn bij het ParkinsonNet, zijn speciaal geschoold in het behandelen van parkinsonpatiënten. De ParkinsonNet zorgverleners werken onderling nauw samen en werken ook samen met bijvoorbeeld parkinsonverpleegkundigen en neurologen in de regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd.

FysioFit Sprundel is als praktijk aangesloten bij ParkinsonNet, waardoor de hoogste kwaliteit van behandeling kan worden gewaarborgd.

Michaël is onze specialist, en helpt u graag!