Skip to content

De schouder is een belangrijk gewricht en zorgt ervoor dat je goed kunt bewegen tijdens activiteiten zoals huishouden, werk of sporten zoals tennissen, zwemmen en bovenhandse werpsporten. Het gewricht moet voor dit soort activiteiten enorm beweeglijk, maar tegelijkertijd ook stevig en stabiel zijn. Daarom is de schouder een complex gewricht, waarvoor bij pijnklachten vaak een gespecialiseerde aanpak nodig is.

Oorzaken en symptomen van schouderklachten en pijn in de schouder

Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Overbelasting bij activiteiten waarbij de arm veel gebruikt wordt
  • Een plotse of terugkerende verandering van belasting
  • Vallen op uitgestrekte arm
  • Een ongeluk of operatie
Fysiotherapeut onderzoekt armbewegingen patient met pijn in de schouder

De symptomen van schouderklachten hangen vaak samen met de oorzaak en kunnen van persoon tot persoon verschillen.

De behandeling

Onze behandelaars stellen eerst vragen over uw klacht en voeren daarna een uitgebreid onderzoek, waaronder eventueel echografie, uit. Afhankelijk van uw klacht kunnen wij daarna verschillende technieken inzetten om uw schouderklachten op te lossen.

Oefeningen om pijn in schouder te voorkomen

Om de spieren te versterken en soepel te houden, kan het zinvol zijn om oefeningen te doen. Door middel van deze oefeningen wordt de pijn verlicht, de mobiliteit verbeterd of gaat uw spierkracht merkbaar vooruit.

Schoudernetwerken en schouderpijnspecialist in Sprundel,

Bij FysioFit Sprundel staat kwaliteit op een. Dit kunnen we garanderen door gebruik te maken van de specialistische kennis en daarnaast een heldere afstemming en duidelijke afspraken te maken met orthopeden en collega fysiotherapeuten.

Daarom is FysioFit Sprundel lid van beide regio-schoudernetwerken en SchouderNetwerk Nederland (SNN). Tim & Menno zijn onze schouderspecialisten, en helpen u graag!

Meer informatie over schouderklachten?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u nog specifieke vragen over uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0165 – 385604, mail ons op info@fysiofitsprundel.nl of gebruik ons contactformulier! Wij helpen u graag!