Skip to content

Rugklachten, zoals pijn in de onderrug? Wij helpen u!

Bewegingsklachten die we het meest zien in onze praktijk zijn rugklachten. Nagenoeg iedereen krijgt in zijn leven één of meerdere keren te maken met rugklachten. Pijn in de onderrug, ookwel lage rugpijn genoemd, is in te delen in twee verschillende vormen. Allereerst aspecifieke rugpijn, wat een verzamelnaam is voor rugklachten die niet kunnen worden verklaard door een specifieke aandoening of oorzaak. Daarnaast behandelen we specifieke rugpijn, wat altijd een specifieke oorzaak heeft (ongeveer 5% van de gevallen). Een bekend voorbeeld van de specifieke rugpijn is de rughernia met afknelling van één of meerdere zenuwen tot gevolg.

De stappen en een quote van het lage rug programma, met interactie tussen twee mensen ter illustratie van actief zijn zonder pijn in de onderrug

Oorzaken en symptomen van rugklachten

Rugklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan.
Veel voorkomende oorzaken zijn:
• Overgewicht
• Spanning en stress
• Plotse of terugkerende verandering van belasting
• Verkeerde houding of beweging
• Zwaar- en/of eenzijdig tillen
• Een (verkeers-)ongeval

Symptomen van rugklachten hangen vaak samen met de oorzaak en de klachten kunnen natuurlijk van persoon tot persoon verschillen.
De verschillende rugklachten die u kunt ervaren:
• Acute pijn laag in de onderrug (stekende of schietende pijn)
• Verstijfd gevoel in de onderrug
• Uitstralende pijn en/of tintelingen naar de billen, bovenbenen en/of onderbenen
• Pijn na even in dezelfde houding te hebben gezeten

De behandeling

Hoe pakken wij het aan? Allereerst stellen onze behandelaars vragen over uw klacht en voeren daarna een uitgebreid onderzoek uit. Afhankelijk van uw klacht kunnen zij diverse technieken inzetten om de beweeglijkheid van uw rug te verbeteren. Ook krijgt u mogelijk oefeningen en adviezen mee naar huis om de houding te verbeteren of de spieren van uw rug te versterken.

Oefeningen om rugklachten te voorkomen

Om de spieren te versterken en soepel te houden, kan het zinvol zijn om oefeningen te doen. Bijvoorbeeld net voor het slapen gaan of nadat u s’ochtends bent opgestaan. Deze oefeningen verlichten de pijn als u last heeft van uw rug. Blijf niet lopen met rugklachten en trek op tijd aan de bel, want onze specialisten behandelen uw klachten graag op een veilige en effectieve manier.

Rugklachten en rugpijn specialist in Sprundel

U kunt terecht bij de specialisten van FysioFit Sprundel voor al uw rugklachten en rugpijn. We geloven dat ieder mens uniek is en daarom iedere klacht ook een specifieke aanpak vereist. Daarom kijken we graag samen met u naar een passende oplossing. Via een persoonlijke aanpak en hoge kwaliteit van onze gespecialiseerde behandelingen, krijgen we u weer pijnvrij en in beweging!

Meer informatie over rugklachten, zoals pijn in de onderrug?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? En heeft u nog specifieke vragen over uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0165 – 385604, mail ons op info@fysiofitsprundel.nl of gebruik ons contactformulier! Wij helpen u graag!

Benieuwd naar ervaringen van anderen?
Zie waarderingen