skip to Main Content

Rugklachten of rugpijn? Wij helpen u!

Rugklachten zijn de bewegingsklachten die we het meest in onze praktijk zien. Nagenoeg iedereen krijgt in zijn leven één of meerdere keren te maken met rugklachten. Lage rugpijn is in te delen in aspecifieke rugpijn en specifieke rugpijn. Aspecifieke rugpijn is een verzamelnaam voor rugklachten die niet kunnen worden verklaard door een specifieke aandoening of oorzaak. Specifieke rugpijn heeft een specifieke oorzaak (ongeveer 5% van de gevallen). Een bekend voorbeeld van de specifieke rugpijn is de rughernia met afknelling van één of meerdere zenuwen tot gevolg.

Oorzaken en symptomen van rugklachten

Rugklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan.
Veel voorkomende oorzaken zijn:
• Overgewicht
• Spanning en stress
• Een plotse of terugkerende verandering van belasting
• Een verkeerde houding of beweging
• Zwaar- en/of eenzijdig tillen
• Een (verkeers-)ongeval

De symptomen van rugklachten hangen vaak samen met de oorzaak. De symptomen kunnen natuurlijk van persoon tot persoon verschillen.
Rugklachten die u kunt ervaren:
• Acute pijn laag in de onderrug (stekende of schietende pijn)
• Verstijfd gevoel in de onderrug
• Uitstralende pijn en/of tintelingen naar de billen, bovenbenen en/of onderbenen
• Pijn na even in dezelfde houding te hebben gezeten

De behandeling

Onze behandelaars zullen eerst vragen stellen over uw klacht en u daarna uitgebreid onderzoeken. Afhankelijk van uw klacht kunnen wij diverse technieken inzetten om de beweeglijkheid van uw rug te verbeteren. Mocht het nodig zijn, dan krijgt u oefeningen en adviezen mee naar huis om de houding te verbeteren of de spieren te versterken.

Oefeningen om rugklachten te voorkomen

Om de spieren te versterken en soepel te houden, kan het zinvol zijn om oefeningen te doen. Bijvoorbeeld net voor het slapen gaan of nadat u s’ochtends bent opgestaan. Deze oefeningen verlichten de pijn als u last heeft van uw rug. Blijf niet lopen met rugklachten. Onze specialisten behandelen uw klachten op een veilige en effectieve manier.

Rugklachten en rugpijn specialist in Sprundel

Voor rugklachten en rugpijn kunt u terecht bij de specialisten van FysioFit Sprundel. Wij geloven dat ieder mens uniek is en daarom iedere klacht ook een specifieke aanpak vereist. Samen met u, via een persoonlijke aanpak en hoge kwaliteit van onze gespecialiseerde behandelingen, krijgen we u weer pijnvrij en in beweging!

Meer informatie over rugklachten?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u nog specifieke vragen over uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0165 – 385604, mail ons op info@fysiofitsprundel.nl of gebruik ons contactformulier! Wij helpen u graag!