Ga naar hoofdinhoud

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een therapievorm, die door middel van het gebruik van naaldjes pijnklachten als gevolg van verhardingen in spieren kan verminderen. Omdat de behandeling zich direct richt op de specifieke pijnlokalisatie, is vaak een razendsnelle verbetering van pijnklachten merkbaar. De praktijk laat zien dat bewegen hierdoor op korte termijn weer veel beter, en met minder pijn, mogelijk is. Het creëert hierdoor een situatie, waarin bijvoorbeeld oefentherapie snel als vervolgbehandeling in te zetten is.

Dry Needling in Sprundel

FysioFit Sprundel biedt dry needling aan in Sprundel. Onze praktijk heeft veel ervaring en kennis opgebouwd op het gebied van Dry Needling. Onze ervaringen op het gebied van Dry Needling zijn erg positief.

Toepassingen Dry Needling

Dry Needling wordt vaak toegepast bij:

• Pijn en/of stijfheid van spieren, zowel lokaal als “gerefereerd”
• Bewegingsbeperkingen in aangrenzende gewrichten
• Een verminderde kracht van de betrokken spier(en)
• Een gestoorde bewegingscontrole a.g.v. pijn
• Uitstralende pijn in arm of been
• Hoofdpijn, aangezichtspijn of duizeligheid.

Het inbrengen van het naaldje is zo goed als pijnloos. Als de pijnlocalisatie in de spier aangeprikt wordt, spant de spier zich even aan. Dat geeft een gevoel van kleine, lokale krampjes. Na de behandeling is er vaak direct een minder gespannen en pijnlijke gevoel, en kunt u gemakkelijker bewegen. De behandelde regio kan wel even wat stijf of stram voelen, maar dit is bijna altijd maar van korte duur.

Vergoeding Dry Needling

Dry Needling valt, in tegenstelling tot acupunctuur, onder fysiotherapeutische behandeling. Het wordt vergoed door de zorgverzekeraar als zijnde fysiotherapie, en wordt bijna altijd samen met andere fysiotherapeutische interventies ingezet.

Meer informatie over Dry Needling?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u nog specifieke vragen over uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0165 – 385604, mail ons op info@fysiofitsprundel.nl of gebruik ons contactformulier! Wij helpen u graag!